november, 2018

08nov19:30GM ODEROktet saksofonov Saxfam19:30 Slovenska filharmonija, Dvorana Slavka Osterca, Kongresni trg 10Vrsta koncerta:Koncerti

Podrobne informacije

Oktet saksofonov Saxfam

Spored:
Samuel Barber (prir. Johan van der Linden): Adagio
Igor Lunder: Zeleni Jure
Philippe Glass: The windcatcher
Johann Sebastian Bach (prir. A. L. Wyver): Brandenburški koncert št. 2
Joel Love: Three Images

Oktet saksofonov Saxfam je v šolskem letu 2017/2018 deloval pod mentorstvom prof. Jana Gričarja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in je sestavljen iz mladih in nadobudnih dijakov saksofona, ki jih združuje želja po skupnem muziciranju. Mladi glasbeniki so prejemniki 1. nagrade in zlatega priznanja na 47. državnem tekmovanju TEMSIG v 2. kategoriji – komorne skupine s pihali. S svojimi nastopi (Festival Lent, Festival Ljubljana, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana) navdušujejo občinstvo z mladostno energijo in zrelo uigranostjo v tem nenavadnem, a hkrati zelo atraktivnem komornem sestavu.

Oktet saksofonov Saxfam sestavljajo Boštjan Rojc in Matevž Zupančič, sopranski saksofon, Marko Petek in Rotija Potrbin, altovski saksofon, Jurij Bregar in Tina Kramar, tenorski saksofon, Tadej Pance in Tjaša Kuharič, baritonski saksofon.

Glasbena mladina Slovenije je vstopila v 28. sezono koncertnega cikla GM oder, v katerem se na večernih koncertih predstavljajo izbrani mladi slovenski glasbeniki in komorne skupine. Do sedaj je na več kot 720 koncertih nastopilo prek 480 mladih izvajalcev, ki so krstno izvedli več kot 80 novosti slovenskih skladateljev. Nastopajoče v sezoni 2018/19 je izbrala strokovna žirija v sestavi Maja Kojc, umetniška vodja Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, Maja Rome, soloviolistka Orkestra Slovenske filharmonije in profesorica na Akademiji za glasbo UL, in Črt Sojar Voglar, skladatelj in profesor na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Organizator

Glasbena mladina Slovenije

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X