Izpostavljeni dogodki

Ni koncertov

Gregor Klančič
gregor.klancic@filharmonija.si
GSM: +386 41 278 138

 

Zborovodja in organist Gregor Klančič je začel glasbeno izobraževanje na Glasbeni šoli Nova Gorica in na Orglarski šoli v Novi Gorici. Študij je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomiral na Oddelku za glasbeno pedagogiko in cerkveno glasbo.

Med leti 1999 in 2004 je vodil Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec, s katerim se je večkrat uspešno udeležil zborovskega tekmovanja v Mariboru ter posnel zgoščenko ob 50-letnici zbora. Vodil je več različnih zborov po Sloveniji.

Je vodja glasbene dejavnosti na Nadškofiji Ljubljana in tudi ravnatelj in predavatelj  na Orglarski šoli v Ljubljani. Kot organist nastopa po Sloveniji, na Hrvaškem, v Italiji, Franciji in Nemčiji. Nastopal je z Orkestrom Slovenske filharmonije, s številnimi vokalnimi solisti, instrumentalisti in zbori.

Od leta 1993 do 2012 je bil član Slovenskega komornega zbora – sedaj Zbora Slovenske filharmonije, od 2004 do 2012 je opravljal delo asistenta zborovodje Zbora Slovenske filharmonije, s katerim je imel tudi več samostojnih koncertov. V letu 2018  je bil pomočnik direktorice Slovenske filharmonije za področje zbora in umetniški vodja Zbora Slovenske filharmonije, maja 2020 ponovno prevzema to funkcijo.

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X