Izpostavljeni dogodki

april, 2021

Ni koncertov

 

SKLADATELJSKA DELAVNICA IN DELAVNICA ZA ZBOROVSKE DIRIGENTE
pod okriljem Evropskega združenja profesionalnih pevskih zborov (TENSO)

(prvič v Sloveniji)

 

Ljubljana, Slovenska filharmonija, od 19. do 21. aprila 2017

 

Demonstracijski zbor: Zbor Slovenske filharmonije
Dirigentka: Martina Batič


Delavnica za zborovske dirigente
sreda, 19. 4. 2017, 16.30–18.00
četrtek, 20. 4. 2017, 15.00–17.30
Vodji delavnice: Grete Pedersen in Tonči Bilić

Skladateljska delavnica
četrtek, 20.4. 2017, 9.30–13.00
petek, 21.4. 2017, 9.30–13.00
Vodje delavnic: James Wood, Fabio Nieder in Leo Samama 

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Med 19. in 21. aprilom bosta v Slovenski filharmoniji potekali dve mednarodni delavnici za mlade zborovske dirigente in skladatelje.

Ujemite priložnost in spoznajte vrhunske in mednarodno uveljavljene ustvarjalce in poustvarjalce pri njihovem delu, saj bosta obe delavnici odprti za zainteresirano občinstvo.

Število pasivnih udeležencev je zaradi prostorskih razmer omejeno na 20 oseb, zato se čimprej prijavite in registrirajte na elektronski naslovzbor@filharmonija.si.

Vstop na delavnice bo možen samo s potrjeno registracijo, prijave sprejemamo do četrtka, 13. aprila 2017.

Na mednarodnem natečaju za mlade skladatelje je bil letos izbran tudi slovenski skladatelj David Veber, izbor zborovskih dirigentov pa še poteka. Demonstracijski zbor na obeh delavnicah bo Zbor Slovenske filharmonije, ki ga vodi dirigentka Martina Batič, delavnici pa bodo vodili mednarodno priznana dirigenta Grete PedersenTonči Bilić in skladatelji James WoodFabio Nieder ter Leo Samama.

Evropsko združenje profesionalnih komornih zborov TENSO vsako leto organizira festival na izbrano temo, pripravi dve delavnici za mlade skladatelje, delavnico za zborovske dirigente, mladim pevcem povsod po Evropi nudi možnost izobraževanja in koncertiranja v okviru poletne pevske šole v Evropskem komornem zboru Tenso.

Združenje TENSO je evropski projekt, v katerem sodeluje 19 izbranih pevskih zborov, med njimi tudi Zbor Slovenske filharmonije.

Zbor Slovenske filharmonije je na mednarodni konferenci v Parizu maja 2016 dosegel polnopravno članstvo v prestižnem evropskem združenju profesionalnih pevskih zborov TENSO, kar pomeni veliko priznanje njegovemu delovanju.

Na evropskem štiriletnem razpisu Creative Europe je TENSO vzbudil pozornost s programom povezovanja poezije in glasbe na temo 1. svetovne vojne. Ker je Slovenija zapisana v zgodovino tudi po Soški fronti, združenje TENSO prvič gostuje v srednji Evropi. Prvi del prireditve bo gostila Slovenska filharmonija v Ljubljani, drugi, festivalski del, pa Kulturni dom Nova Gorica

http://www.tensonetwork.eu/tenso-14-18-spotlight-central-europe/

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X