Izpostavljeni dogodki

Ni koncertov

Trobilni ansambel Slovenske filharmonije (TASF) je nastal leta 2002 na pobudo trobilcev Orkestra Slovenske filharmonije. Od samih začetkov ansambel posega po repertoarju priredb različnih stilnih obdobij in po originalnih skladbah za trobila.

Tekom svojega delovanja je ansambel nanizal številne uspešne projekte, v sezoni 2015/2016 pa svoje delovanje nadgradil s prvim samostojnim ciklom treh koncertov v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji. Ansambel od svojih začetkov redno koncertira po Sloveniji ter v okviru festivala za sodobno glasbo Kogojevi dnevi tudi med zamejskimi Slovenci v Italiji, sodeluje na Festivalu Slowind ter s podporo Društva slovenskih skladateljev skrbi za naročilo in krstne izvedbe novih del.

Doslej je sestav posnel tri zgoščenke, Tasf s slovenskimi skladatelji, ki jo je založil DSS, album Bleščeči barok v izdaji Slovenske filharmonije ter pri založbi ZKP RTVSLO projekt glasbena pravljica Grdi raček skladateljice Nine Šenk z gostujočo pripovedovalko Lucijo Ćirović.

V zadnjih letih je Tasf izpeljal odmevne projekte, ki jih je potrebno posebej omeniti: leta 2012 koncert z gostujočim solistom, vsestranskim virtuozom na trobenti Allenom Vizzuttijem, leta 2013 avtorski projekt skladatelja in dirigenta Lojzeta Kranjčana, Veliki koncert in trobilni teden leta 2015 pod vodstvom legendarnega Rogerja Boba, v letu 2016 Show-off gala koncert s solistom trobentačem Reinholdom Friedrichom, koncert z Zborom Slovenske filharmonije, zatem v letu 2017 priprava avtorskega projekta za otroke, glasbene pravljice Grdi račekGala koncert ob petnajsti obletnici sestava, izvedba projekta Črna luknja avtorjev Žige Staniča in Blaža Puciharja skupaj z vsestranskim Boštjanom Gombačem, v letu 2018 pa spektakularno sodelovanje z avstrijskim trobentačem Thomasom Ganschem ter gostovanja po Sloveniji in v Italiji.

Sodelovanja z eminentnimi umetniki, vabila na vrhunske festivale in naklonjenost občinstva so veliko priznanje za ansambel ter izjemna spodbuda za delo naprej.

 

člani Trobilnega ansambla Slovenske filharmonije
trobente: Franc Kosem, Dejan Glamočak, Igor Konečnik
rogovi: Jože Rošer, Maja Burger Zgonc, Robert Prednik
pozavne: Domen Jeraša, Žan Tkalec, Wolf-Hagen Hoyer
tolkala: Matevž Bajde

Producent TASF:
Društvo za trobilno komorno glasbo SiBRASS
Matična številka 405768600
Davčna številka 63708531
E franckosem@siol.net

M 0038641209561

www.sibrass.com

Trobente

Tibor Kerekeš – vodja
Franc Kosem – vodja
Dejan Glamočak
Igor Konečnik

Rogovi

Jože Rošer – vodja
Maja Burger Zgonc

Pozavne

Domen Jeraša – vodja
Žan Tkalec
Hagen Wolf Hoyer – bas pozavna

Tuba

Janez Žnidaršič – tuba

Tolkala

Matevž Bajde
Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X