Izpostavljeni dogodki

15apr19:30NEKOČ, V MORSKEM KRALJESTVU …KOGOJ │ ŠOSTAKOVIČ │ ZEMLINSKY19:30 Gallusova dvorana, Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, 1000 LjubljanaVrsta koncerta:Same mogočne skladbe (SMS) Izvajalec: Valentin Urjupin – dirigent, Maximilian Hornung – violončelo, Orkester Slovenske filharmonije

21apr07:20Iz štajerske simfonične ustvarjalnostiV. Žuraj | M. Šijanec | T. Svete | B. Arnič07:20 https://ljubljanafestival.si/Vrsta koncerta:Koncerti Izvajalec: Orkester Slovenske filharmonije, Simon Krečič, dirigent, Gregor Klančič, orgle, Daniel Gottschlich, kuhar

 

MATE BEKAVAC
mate.bekavac@filharmonija.si
T: +386 1 24 10 901

 

Slovenski glasbenik Mate Bekavac ni le virtuoz na klarinetu, temveč tudi komorni glasbenik, dirigent, skladatelj in umetniški vodja koncertne dejavnosti Kulturnega doma Franca Bernika Domžale. Študij ga je popeljal od Ljubljane prek Gradca in Mozarteuma v Salzburgu (pri Aloisu Brandhoferju) do Juilliarda v New Yorku (pri Charlesu Neidichu) in Konservatorija v Parizu (pri Michelu Arrignonu).

Kot solist je igral z mnogimi domačimi in tujimi orkestri, npr. s Komornim orkestrom Franza Liszta iz Budimpešte, Cappelo Istrapolitana, salzburškimi, münchenskimi, zagrebškimi in moskovskimi solisti, kot komorni glasbenik pa z Ireno Grafenauer, Jurijem Bašmetom, Radovanom Vlatkovićem, Milanom Trukovićem, Sergiem Azzolinijem. Dirigiral je Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija.

Mate Bekavac je prejemnik številnih nagrad. Leta 1996 je od avstrijskega ministrstva za znanost in umetnost prejel nagrado za posebne umetniške dosežke (Würdigungpreis), bil pa je tudi najmlajši nominiranec za nagrado Prešernovega sklada, ki jo je prejel leta 2004.

Njegov repertoar ne obsega le klasičnih solističnih in komornih del za klarinet, pač pa tudi lastne priredbe del različnih žanrov. Za arhiv Radia Slovenija je snemal s Simfoniki RTV Slovenija pod taktirko Antona Nanuta, pri ZKP RTV Slovenija pa je izšla njegova samostojna zgoščenka (1997) z deli Mozarta, Debussyja, Françaixa in Grginova.

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X