Izpostavljeni dogodki

Ni koncertov

PHILIPP VON STEINAECKER je kot prvi zasedel mesto »Melgaardovega mladega dirigenta« pri londonskem Orkestru dobe razsvetljenstva in je od tedaj nabral veliko izkušenj kot gostujoči dirigent številnih orkestrov. Enako prepričljiv je v nemškem romantičnem repertoarju kot v glasbenih delih druge dunajske šole, ob veliki ljubezni in globokem razumevanju slogovnih značilnosti glasbe baročnega in klasicističnega obdobja pa je ustanovil zasedbo Musica Saeculorum.

 

Sprva se je izobraževal kot violončelist. Na njegov glasbeni razvoj sta pomembno vplivala sir John Eliot Gardiner, s katerim je veliko sodeloval pri Revolucionarnem in romantičnem orkestru, ter Claudio Abbado – bil je Abbadov asistent dirigent in gostujoči dirigent njegovega Orkestra Mozart, predtem pa ustanovni član Mahlerjevega komornega orkestra in član Luzernskega festivalskega orkestra.

 

Po več uspešnih sodelovanjih z Orkestrom Slovenske filharmonije je bil s sezono 2019/20 imenovan za glavnega gostujočega dirigenta orkestra. Je tudi umetniški vodja orkestra Mahlerjeve akademije v
Bolzanu.

 

Sodeloval je z mnogimi vodilnimi instrumentalnimi solisti in pevci, kot so Camilla Tilling, Dorothea Röschmann, Isabelle Faust, Guy Braunstein, Daniel Müller-Schott, Fazil Say, Sara Mingardo, Andrew Staples, Mia Person, Hanno Müller-Brachmann, Peter Harvey in Boris Belkin.

 

Njegovi nedavni pomembnejši nastopi so debija z Orkestrom Gürzenich iz Kölna in Škotskim komornim orkestrom, angažmaji z Orkestrom Florentinski glasbeni maj, Tokijskim metropolitanskim simfoničnim orkestrom, Švedskim radijskim simfoničnim orkestrom, haaškim Orkestrom Residentie, Novo japonsko filharmonijo, Praško filharmonijo, Mahlerjevim komornim orkestrom. Dirigiral je tudi opernim produkcijam. Odlično ocenjene so bile Mozartova Čarobna piščal v Filharmoničnem gledališču v Veroni, Gounodova Golobica na Akademiji Chigiana v Sieni, Händlov Julij Cezar na pariškem konservatoriju, Kálmánova opereta Kneginja čardaša v Mestnem gledališču v Bolzanu.

 

V njegovi diskografiji so Händlov oratorij Mesija in Haydnovo Stvarjenje (nominacija za mednarodno nagrado International Classic Music Award 2015), Brucknerjeva Prva simfonija, Mahlerjev cikel Pesem o zemlji ter plošča Mozartovih in Gluckovih arij v sodelovanju s sopranistko Camillo Tilling.

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X