Želim vam prijetno poslušanje in gledanje posnetkov našega orkestra

Moram priznati, da me je, kot verjetno mnoge izmed vas, popolna zaustavitev javnega življenja in s tem odpoved vseh koncertov v samem začetku navdala z velikim nelagodjem in vprašanjem, do kdaj bo vse skupaj obstalo in v kakšno novo normalnost se bomo podali.

Naenkrat je koncertiranje, ki je zame osebno najlepši del mojega poklica, odloženo za nedoločen čas v prihodnosti.

A dokaj hitro je ta začetni pesimizem zamenjala vedrina novega vsakdanjika, v katerem najdem bistveno več miru pri posvečanju osnovam igranja na trobento, saj zahtev po intenzivni pripravi na koncertne sporede trenutno ni, in veliko več časa za mojo družino, ki je moje varno zavetje in izvir energije za vse izzive. Obenem pa verjamem, da bomo po tej krizi še pristneje muzicirali in še z večjo strastjo obiskovali koncerte!

Foto: Darja Štravs Tisu

Ko sem razmišljal, kaj v svojem oglašanju od doma pripraviti za vas, drago občinstvo, sem se odločil, da za vas uredim sezname predvajanj posnetkov Orkestra Slovenske filharmonije, ki mi jih je do sedaj uspelo najti v prostranstvih svetovnega spleta. Posnetkov sicer ni veliko, so pa dragoceni, zato upam, da jih bo v bodoče še več, tudi za morebitne podobne situacije, ko naš stik v živo ne bo mogoč.

POVEZAVE do posnetkov:
Na svojem Youtube kanalu sem uredil poseben seznam predvajanj, v katerega sem zbral najdene posnetke našega orkestra na tej platformi:
You Tube

Čeprav ima Slovenska filharmonija v svojem arhivu impresivno zbirko izdanih zgoščenk, pa je dostop do posnetkov na teh nosilcih v digitalni obliki precej skop. Vendarle pa mi je za pokušino uspelo sestaviti pester seznam predvajanja na platformi Apple Music oziroma iTunes

Kar precej posnetkov pa je na voljo v arhivu nacionalnega RTV Slovenija.

Želim vam prijetno poslušanje in gledanje posnetkov našega orkestra ter vas lepo pozdravljam z željo, da se vsi živi in zdravi kmalu spet srečamo na koncertnih prizoriščih!

Franc Kosem
Solo trobentač Orkestra Slovenske filharmonije

Delite to objavo!

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X