Na generalno vajo božičnega koncerta vabljeni Kralji ulice in zaposleni iz podjetja Želva

Slovenska filharmonija že vrsto let pripravlja tradicionalni božični koncert, ki ljubitelje klasične glasbe svečano popelje v vzdušje božično-novoletnih praznikov. V četrtek 19. decembra 2019 ob 18. uri je do zadnjega kotička napolnjena Dvorana Marjana Kozine uživala v skladbah znamenitih svetovnih skladateljev, na koncu pa so vsi v en glas zapeli priljubljeno pesem Sveta noč. Zbor in Orkester Slovenske filharmonije sta nastopila pod taktirko stalnega gostujočega dirigenta Philippa von Steinaeckerja.

Ko smo se v Slovenski filharmoniji pripravljali na ta pomemben dogodek, smo si zaželeli priložnost za ogled koncerta ponuditi tudi tistim, ki morda nimajo možnosti, da bi si sami kupili vstopnico. Tako smo se odločili, da na generalno vajo ob pomoči društva Kralji ulice povabimo ljubljanske brezdomce in zaposlene podjetja Želva, ki zaposluje osebe s posebnimi potrebami, med drugim tudi z motnjami v razvoju. Generalne vaje so navadno zaprte narave, tokrat pa je vaja 18. decembra 2019 ob 10. uri dopoldne potekala pred pisano množico navdušenih poslušalcev. Po izvedbi vsake skladbe so glasbeniki poželi buren aplavz, na koncu pa še prave stoječe ovacije.

Na obrazih gostov so se risali široki nasmehi in vsi skupaj so se strinjali, da je bil obisk generalne vaje božičnega koncerta Zbora in Orkestra Slovenske filharmonije čudovito darilo, ki jim je polepšalo božične praznike.

Špela Korinšek Kaurin

Delite to objavo!

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X