julij, 2021

15jul21:00Vrhunci 69. Ljubljana FestivalaMartha Argerich, klavir21:00 Kongresni trg, Kongresni trgVrsta koncerta:Koncerti Izvajalec: Martha Argerich, klavir, Orkester Slovenske filharmonije, Charles Dutoit, dirigent

Podrobne informacije

četrtek, 15. julij 2021, ob 21.00, Kongresni trg

Martha Argerich, klavir
Orkester Slovenske filharmonije
Charles Dutoit, dirigent

Spored:
I. Stravinski: Ognjemet, op. 4
S. Prokofjev: Koncert za klavir in orkester št. 3 v C-duru, op. 26
***
I. Stravinski: Pomladno obredje (ob 50-letnici skladateljeve smrti)

Nekoč čudežna deklica, danes prejemnica najprestižnejših nagrad in najbolj spoštovanih pianistk stoletja Martha Argerich vse od zmage na slovitem Chopinovem tekmovanju v Varšavi leta 1965 kraljuje na koncertnih odrih. V svojem obsežnem opusu je poustvarila številne virtuozne skladbe 19. in 20. stoletja, širina njenega repertoarja pa se razteza vse od Bacha do Šostakoviča. V sodelovanju z vrhunskimi orkestri je redna gostja najvidnejših koncertnih hiš in festivalov v Evropi, Ameriki ter Aziji. Leta 1999 je ustanovila mednarodno klavirsko tekmovanje in festival Marthe Argerich, v veliko veselje pa ji tudi komorna glasba, pri ustvarjanju katere pogosto sodeluje s svojimi dobrimi prijatelji glasbeniki, kot so Ivry Gitlis, Miša Majski, Gidon Kremer in Daniel Barenboim. Skupaj z Orkestrom Slovenske filharmonije bo izvedla Koncert za klavir in orkester št. 3 v C- duru Sergeja Prokofjeva, pod vodstvom Charlesa Dutoita, švicarskega dirigenta in prejemnika častne nagrade na področju klasične glasbe, ki je zaznamoval otvoritev 68. Ljubljana Festivala.

Vstopnice: 59 €, 49 €, 39 €

Organizator

Festival Ljubljanablagajna@ljubljanafestival.si Trg francoske revolucije 1

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X