maj, 2019

12maj19:30VOKALNI ABONMA 8Marko Vatovec19:30 Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine, Kongresni trg 10Vrsta koncerta:Vokalni abonma

Podrobne informacije

Zbor Slovenske filharmonije
Marko Vatovec, dirigent
Tatjana Kaučič, klavir
Anja Gaberc, harfa
Tomaž Sevšek, orgle
Gregor Ravnik, tenor

Antonín Dvořák, prir. Leoš Janáček: Moravské dvojzpěvy / Moravski dvospevi
Leoš Janáček: Ave Maria
Otčenáš / Očenaš
Andrej Misson: Magnificat / Moja duša poveličuje Gospoda
Salve Regina / Pozdravljena, Kraljica
Arvo Pärt: Zwei slawische Psalmen / Dva slovanska psalma
dopo la vittoria / po zmagi

KONCERTNI LIST

Skupaj s solisti in Zborom Slovenske filharmonije pripravljamo slovansko obarvan spored. Moravske ljudske pesmi, ki jih je Dvořák napisal za dva vokalna solista in klavir, je Janáček v vokalnem delu priredil za štiriglasni mešani zbor. Sledili jim bosta dve avtorski Janáčkovi cerkveni glasbeni deli. Avtor večera je želel v to vzdušje vključiti tudi skladbi sodobnega slovenskega skladatelja in zborovodje Andreja Missona. Spored bosta sklenili deli estonskega skladatelja Arva Pärta – Dva slovanska psalma ter skladba po zmagi, nastala po naročilu Mestne občine Milano ob 1600. obletnici smrti tamkajšnjega škofa sv. Ambroža, čigar delo je močno vplivalo na razvoj srednjeveškega cerkvenega petja.

Zadnji koncert letošnje sezone Vokalnega abonmaja bo vodil Marko Vatovec, zborovodja in pedagog ter dekan Akademije za glasbo v Ljubljani. Svojo poklicno pot je začel kot pomočnik dirigenta Slovenskega komornega zbora, danes Zbora Slovenske filharmonije. Na ljubljanski Akademiji za glasbo so mu znanje predajali nekateri najvidnejši slovenski dirigenti – Janez Bole, Mirko Cuderman in Anton Nanut. Izpopolnjeval se je tudi pri znamenitem švedskem dirigentu Ericu Ericsonu.

Organizator

Slovenska filharmonija+386 1 2410 800 Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X