marec, 2019

17mar19:30IZPOSTAVLJENOVOKALNI ABONMA 7Bart Van Reyn19:30 Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine, Kongresni trg 10Vrsta koncerta:Vokalni abonma

Podrobne informacije

Zbor Slovenske filharmonije
Bart Van Reyn, dirigent

Herbert Howells: Take him, Earth, for Cherishing / Vzemi, zemlja, shrani ga skrbno
Ildebrando Pizzetti: Messa di requiem
Francis Poulenc: Quatre motets pour un temps de pénitence / Štirje moteti za postni čas, FP 97
Johannes Brahms: Drei Motetten / Trije moteti, op. 110
Gustav Mahler, prir. Clytus Gottwald: Ich bin der Welt abhanden gekommen / Poslovil se je svet od mene

KONCERTNI LIST

Koncert vabi k razmišljanju o minljivosti. Prvo skladbo z naslovom Vzemi ga, zemlja je Herbert Howells napisal leta 1961 ob smrti ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja. Requiem italijanskega skladatelja Ildebranda Pizzettija iz leta 1922 črpa navdih iz srednjeveške tradicije gregorijanskega petja. Na tradicijo večglasnega cerkvenega petja se navezujejo tudi Brahmsovi Trije ter Poulencovi Štirje moteti. Spored bo sklenila Mahlerjeva uglasbitev pesmi Poslovil se je svet od mene Friedricha Rückerta v priredbi nemškega zborovodje in skladatelja Clytusa Gottwalda.

Bart Van Reyn velja za enega najbolj cenjenih in dejavnih belgijskih dirigentov mlajše generacije. Študiral je na Kraljevem konservatoriju v Antwerpnu ter Kraljevem konservatoriju v Haagu. V ospredju njegove dejavnosti so opere, oratoriji in a cappella zborovska glasba. Pri tem se posveča predvsem starejšemu repertoarju, od Bacha in Händla do Brahmsa. Je ustanovitelj zanimive in vsestranske zasedbe Octopus Ensemble, ki jo sestavljajo solistični vokalni ansambel, komorni zbor, simfonični zbor in orkester s historičnimi glasbili. Organizacija deluje od leta 2000, desetletje zatem pa je ustanovil tudi Berlinski komorni orkester. Van Reyn je vodil večino nizozemskih, belgijskih in nemških poklicnih orkestrov.

Organizator

Slovenska filharmonija+386 1 2410 800 Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X