januar, 2019

27jan19:30VOKALNI ABONMA 5 – Vse najboljše, dragi Mozart!Steffen Schreyer19:30 Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine, Kongresni trg 10Vrsta koncerta:Vokalni abonma

Podrobne informacije

Ob 18.30 vabljeni na predkoncertni pogovor s Tomažem Faganelom.

Zbor in Orkester Slovenske filharmonije
Steffen Schreyer, dirigent
Theresa Plut, sopran
Barbara Jernejčič Fürst, mezzosopran
David Jagodic, tenor
Marcos Fink, bas

Arvo Pärt: Te Deum laudamus / Tebe, Boga, hvalimo
Silouan’s song / Silouanova pesem
Nunc dimittis / Zdaj odpuščaš
Nana Forte: Alles Gute zum Geburtstag, lieber Mozart / Vse najboljše za rojstni dan, dragi Mozart – novo delo
Wolfgang Amadeus Mozart: Vesperae solennes de confessore / Slavnostne večernice za praznik svetnikov spoznavalcev, KV 339

KONCERTNI LIST

Arvo Pärt v zadnjem desetletju velja za najpogosteje izvajanega živečega skladatelja. Prepoznavni minimalistični slog tega estonskega ustvarjalca združuje sodobno glasbeno izraznost z vplivi srednjeveške glasbe. Poleg dveh vokalnih skladb je na sporedu tudi njegova Silouanova pesem za godalni orkester. Delo se zgleduje po slogu in izraznosti liturgične glasbe, navdih pa črpa iz zapisov redovnika in mistika Silouana iz samostana sv. Panteleimona na Atosu. Spored bo zaokrožila izvedba Mozartovih Večernic za vokalne soliste, zbor in orkester, ki jih je Mozart leta 1780 napisal za bogoslužje ob prazniku svetnikov spoznavalcev v salzburški stolnici. Prehod iz Pärtove k Mozartovi viziji duhovne glasbe bo premostilo novo delo slovenske skladateljice Nane Forte z naslovom Vse najboljše za rojstni dan, dragi Mozart. Delo je ustvarila prav za to priložnost, saj koncert prirejamo ob 263. obletnici Mozartovega rojstva.

Za vrhunske izvedbe bodo poskrbeli štirje odlični slovenski vokalni solisti ter Zbor in Orkester Slovenske filharmonije pod vodstvom Steffena Schreyerja. Po študiju cerkvene glasbe in orgel na Univerzi v Münchnu je nadaljeval podiplomski študij zborovskega dirigiranja na Kraljevem kolidžu za glasbo v Stockholmu. Po zaključku študija je poleg diplome prejel nagrado za izjemne dosežke, ki so jo prvič podelili dirigentu. Dirigiral je Švedskemu radijskemu zboru, Komornemu zboru Eric Ericson, radijskima zboroma iz Kölna, Hamburga ter različnim orkestrom. Med letoma 2009 in 2012 je bil šef dirigent Zbora Slovenske filharmonije.

Organizator

Slovenska filharmonija+386 1 2410 800 Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X