avgust, 2018

09avg20:00IZPOSTAVLJENORUSKI FOTOGRAFIDimitrij Sitkovecki20:00 Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine, Kongresni trg 10Vrsta koncerta:Koncerti

Podrobne informacije

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije
Dimitrij Sitkovecki, dirigent
Franc Kosem, trobenta
Lukas Geniušas, klavir

R. Ščedrin: Ruske fotografije za godalni orkester
D. Šostakovič: Klavirski koncert št. 1, op. 35
S. Prokofjev: Andante za godala, op. 50 bis
P. I. Čajkovski: Serenada v C-duru , op. 48

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije praznuje petindvajset let delovanja, čemur je posvečen letošnji cikel koncertov, ki ga je programsko zasnoval dolgoletni umetniški vodja ansambla, Klemen Hvala, v sodelovanju z gostujočimi umetniki. Sklepni koncert cikla koncertnih večerov v koprodukciji s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije bo temeljil na delih velikanov ruske glasbe: Serenadi za godala P. I. Čajkovskega, skladbi Andante za godala S. Prokofjeva, Klavirskem koncertu št. 1 za klavir, trobento in godala D. Šostakoviča in Ruskih fotografijah še živečega skladatelja Rodiona Ščedrina (1932). V vlogi solistov se bosta predstavila Franc Kosem na trobenti in Lukas Geniušas na klavirju. Franc Kosem, ki je doslej krstno izvedel že prek trideset del slovenskih skladateljev, se je pomembno predstavil na številnih festivalih in koncertnih odrih doma in po svetu in je kot najmlajši dobitnik leta 2012 prejel nagrado Prešernovega sklada. Lukas Geniušas se je rodil v Moskvi leta 1990 in se že od petega leta navdušuje nad klavirjem. Ker je bil rojen v glasbeno družino, je nanj pomembno vplivalo mentorstvo njegove babice Vere Gornostajeve, ugledne učiteljice Moskovskega konservatorija. Velja za izjemnega izvajalca, ki radovedno prebira repertoar tako sodobnih ustvarjalcev kot tudi redko izvajana dela. V vlogi dirigenta se bo tokrat predstavil ruski violinist, dirigent in skladatelj Dimitrij Sitkovecki.

Častni pokrovitelj je veleposlanik Ruske federacije nj. eksc. gospod Doku Zavgajev.

Organizator

Festival Ljubljanablagajna@ljubljanafestival.si Trg francoske revolucije 1

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X