marec, 2019

18mar13:00PREDAVANJE dr. Barbare Jaki o Wettachovih alegorijah v Dvorani Marjana Kozine13:00 Slovenska filharmonija, Dvorana Slavka Osterca, Kongresni trg 10Vrsta koncerta:Dogodki

Podrobne informacije

Umetnostna zgodovinarka dr. Barbara Jaki, direktorica Narodne galerije v Ljubljani, bo predstavila štiri slike na platnu Heinricha Wettacha (1858–1929), ki krasijo Dvorano Marjana Kozine Slovenske filharmonije.

Slikar Wettach se je rodil na Dunaju, leta 1885 se je z družino preselil v Ljubljano, po prvi svetovni vojni pa se je vrnil v Avstrijo. V svoji vili na robu Tivolskega parka iz leta 1897 (danes je v njej ameriško veleposlaništvo) je uredil tudi zasebno slikarsko šolo. Bil je glasbeno dejaven član ljubljanske Filharmonične družbe, ki mu je leta 1891 naročila štiri slike. Še danes so veliki koncertni dvorani v isti stavbi, ki je bila nekoč sedež Filharmonične družbe, danes pa v njej domuje Slovenska filharmonija. Na vsaki sliki je ena ženska figura, vsaka ima svoj instrument. Gre za zelo zanimivo in redko alegorično vsebino, to je upodobitev štirih simfoničnih stavkov.

Vstop je prost.

Zaradi omejenega števila mest zbiramo prijave na e-naslov info@filharmonija.si oz. telefonsko številko 01/2410 800

Organizator

Slovenska filharmonija+386 1 2410 800 Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X