marec, 2019

06mar19:30Peter Milić, recital19:30 Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine, Kongresni trg 10Vrsta koncerta:Koncerti

Podrobne informacije

Petar Milić, klavir

Spored:
L. van Beethoven, Sonata št. 31 v As-duru, op. 110
F. Chopin, Fantazija v f-molu, op. 49
*
J. Brahms, Klavirske skladbe, op. 118
H. Dutilleux, Koral in variacije iz Sonate za klavir

V sodelovanju z Im.puls Art
Slovenska filharmonija, 18, 12, 10* EUR
*za mlajše od 25, starejše od 65 let in upokojence

Petra Milića strokovna javnost uvršča med najboljše slovenske pianiste v mednarodnem merilu. Študiral je v Ljubljani (prof. Lovše) in v Berlinu (prof. Hellwig), še za časa študija pa je bil zmagovalec mednarodnega tekmovanja Nikolaja Rubinsteina v Parizu. Kot solist je Milić nastopil z Orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoniki RTV Slovenija, Slovaškim radijskim orkestrom in avstrijskim Komornim orkestrom Academia Allegro Vivo pod taktirko Marka Letonje, Antona Nanuta, Simona Krečiča, Marka Muniha, Bijana Khadem-Missagha in Cristiana Măcelaruja. Za seboj ima številne solistične koncerte v tujini in domovini. Nastopil je v Parizu, Berlinu, Hannovru, Bruslju, Bratislavi, Ženevi, Miamiju (ZDA), v Sloveniji pa se je z recitali predstavil že v vseh pomembnejših dvoranah. Februarja 2019 se bo z enakim sporedom kot na koncertu v Ljubljani predstavil tudi na gostovanju v Miamiju v ZDA.

“...Milićeva interpretacija Lisztove sonate se po izvirnosti in muzikalnosti prepričljivo uvršča med svetovno znane interpretacije tega dela izpod prstov Vladimirja Horowitza, Marte Argerich ali Iva Pogorelića. Po aplavzu, polnem navdušenja, smo posebno pozorno poslušali še očarljiv dodatek –Brahmsov Intermezzo v As-duru, op. 118, ki je nežno sklenil glasbeni dogodek, pravzaprav umetniško doživetje, v katerem je Petar Milić estetsko doživetje romantične glasbe nedvomno premaknil do meje duhovnega.” Tomaž Gržeta

Organizator

Cankarjev dom

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X