oktober, 2020

17okt20:00Orkestrski cikel Narodnega doma MariborBEETHOVEN20:00 Dvorana Union MariborVrsta koncerta:Koncerti

Podrobne informacije

17. oktober ob 20.00, Dvorana Union Maribor

Nadomestni koncert za odpovedan koncert Ruskega nacionalnega orkestra, 6. 11. 2020. Informacije: Informacijska pisarna Narodnega doma Maribor

Spored:
Ludwig van Beethoven:
Kralj Štefan, op. 117
Romanca za violino in orkester št. 1
Simfonija št. 6 v F-duru, op. 68, »Pastoralna«

Orkester Slovenske filharmonije
Miran Kolbl, violina
Philipp von Steinaecker, dirigent

Če nas že mora doleteti nevihta, naj bo Beethovnova.

V Koncertni poslovalnici Narodnega doma Maribor, kot zdaj zagotovo že veste, se nismo predali malodušju, ki je ob prvi zaustavitvi življenja zavladalo med nami; pogumno se spopadamo z izzivi, ki jih pred nas postavlja to čudno leto. Že vse od pomladi se tako po najboljših močeh trudimo, da bi vam kljub s krono ozaljšanem virusu, ki kot absolutni monarh kraljuje nad letom 2020 in nad vsem kar počnemo, zagotovili vrhunske glasbene dogodke. Po Festivalu Maribor, ki smo ga uspešno izpeljali, je sedaj na vrsti naša koncertna sezona. Kot smo vas že obvestili, abonmajev nismo razpisali ravno zaradi negotovih razmer v Evropi in po vsem svetu, saj bi vam ob morebitnih nenadnih in neizogibnih spremembah sporedov, datumov ali nastopajočih umetnikov s tem nakopali preveč težav. In še dobro, da smo razmišljali tako, saj je prva sprememba že tu.

Z obžalovanjem moramo namreč sporočiti, da zaradi omejitev pri prestopanju državnih meja 6. novembra ne bomo mogli gostiti Ruskega narodnega orkestra. Eden najbolj uglednih ruskih orkestrov se lahko za svoj nastanek, svojevrstnost in bliskovit vzpon med najbolj iskane mednarodne orkestre zahvali pobudniku njegove ustanovitve, vsestranskemu Mihailu Pletnjovu, glasbeniku, pianistu, dirigentu in skladatelju. Prav Pletnjov naj bi dirigiral tudi mariborski koncert, kot solista pa bi gostili violinista Timothya Chooja. Z vsemi smo seveda že pri novih dogovorih in intenzivnem iskanju novega časovnega termina za gostovanje. Nikakor torej nismo obupali, delamo s polno paro.
Uspelo nam je pripraviti nadomestni koncert, s katerim bomo zapolnili nastalo vrzel v Orkestrskem ciklu.

Tako 17. oktobra v goste prihaja Orkester Slovenske filharmonije, pod vodstvom svojega glavnega gostujočega dirigenta, Philippa von Steinaeckerja, na sporedu koncerta pa bo tudi ena najbolj priljubljenih simfoničnih stvaritev sploh, Šesta »Pastoralna« simfonija Ludwiga van Beethovna.

Bukolična atmosfera uglasbenih skladateljevih sprehodov v naravi je zagotovo prava izbira v teh viharnih in nestanovitnih časih. Dobrodošli torej pri prvem pobegu v Brezčasje v novi sezoni. Dobrodošli v idilični glasbeni oazi narave in miru.
Dopustimo, da vsemu navkljub, tako kot pri Beethovnu, prebudi radostne občutke tudi v nas.

Zaradi omejenega števila sedežev v dvorani Union vas vljudno prosimo, da si vstopnice zagotovite pravočasno. Za lanskoletne abonente pri nakupu vstopnic za ta in za vse ostale koncerte Orkestrskega cikla 2020/2021 veljajo posebne, znižane cene. Za vsak koncert posebej boste tako odšteli le toliko, kot bi preračunano stala posamezna vstopnica, če bi kupili abonma.

Organizator

Narodni dom Maribor

TIP koncerta

Orkester Slovenske filharmonije, Veronika Brecelj, violina, Philipp von Steinaecker, dirigent

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X