november, 2018

22nov19:30ORANŽNI ABONMA 3Gustav Mahler: Simfonija št. 9 v D-duru19:30 Gallusova dvorana, Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, 1000 LjubljanaVrsta koncerta:Oranžni abonma

Podrobne informacije

Orkester Slovenske filharmonije
Jader Bignamini, dirigent

Gustav Mahler: Simfonija št. 9 v D-duru

KONCERTNI LIST

Italijanski dirigent Jader Bignamini je kariero začel leta 1998 kot klarinetist v Simfoničnem orkestru Verdi iz Milana, ki ga je takrat vodil Riccardo Chailly. Pred isti orkester je leta 2010 prvič stopil kot dirigent, danes pa deluje kot njegov rezidenčni dirigent. Bignamini s svojim orkestrom izvaja tako simfonični kot tudi operni repertoar. Z Orkestrom Slovenske filharmonije je prvič sodeloval 8. novembra 2015 v Gradcu na gala koncertu s sopranistko Ano Netrebko in tenoristom Yusifom Eyvazovom, v pretekli sezoni pa na koncertu Oranžnega abonmaja.

Svojo Deveto simfonijo je Gustav Mahler dokončal dve leti pred smrtjo in nikoli ni slišal njene izvedbe. Slavo so ji prinesli nekateri največji dirigenti 20. stoletja, kot so Bruno Walter, Leonard Bernstein, Otto Klemperer, Claudio Abbado, Simon Rattle in Valerij Gergijev. Med njimi je tudi Herbert von Karajan, ki je menil, da Mahlerjeva mojstrovin »prihaja z drugega sveta, iz večnosti.«

Organizator

Slovenska filharmonija+386 1 2410 800 Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X