oktober, 2018

18okt19:30ORANŽNI ABONMA 2dirigent James Judd in violinist Jan Mráček19:30 Gallusova dvorana, Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, 1000 LjubljanaVrsta koncerta:Oranžni abonma

Podrobne informacije

Orkester Slovenske filharmonije
James Judd, dirigent
Jan Mráček, violina

v spomin Václavu Talichu

Antonín Dvořák: Uvertura k operi Rusalka, op. 114
Koncert za violino in orkester v a-molu, op. 53
Franz Schubert: Simfonija št. 8 v h-molu, Nedokončana, D. 759

KONCERTNI LIST

Britanski dirigent James Judd je umetniški vodja Izraelskega simfoničnega orkestra Rishon LeZion, od sezone 2017/18 pa tudi Orkestra Slovaške filharmonije.
Živi v Združenih državah, kjer je med letoma 1987 in 2001 deloval kot umetniški vodja Floridske filharmonije, od leta 2007 pa vodi Simfonični orkester Nove Zelandije.
Pri nas je že reden gost in se v Ljubljano vrača po uspešnem koncertu Oranžnega abonmaja v pretekli sezoni ter odmevnem nastopu z Orkestrom Slovenske filharmonije v Nacionalnem centru za glasbo, gledališče in ples v Pekingu decembra 2017.
Spored koncerta je posvečen spominu na Václava Talicha, češkega violinista in dirigenta, ki je med letoma 1908 in 1912 močno zaznamoval glasbeno dogajanje v Ljubljani. Kot dirigent je prevzel ljubljansko Društveno godbo, ki se je kmalu preimenovala v Slovensko filharmonijo. Pod njegovo taktirko so prvič pri nas zazvenela tudi dela, ki jih uvrščamo na ta spored.
Mladi češki violinist Jan Mráček, zmagovalec Mednarodnega tekmovanja violinistov Fritza Kreislerja leta 2014, je najmlajši solist v zgodovini Čeških radijskih simfonikov. Na odru Cankarjevega doma nas bo navduševal z Dvořákovim Violinskim koncertom.

Organizator

Slovenska filharmonija+386 1 2410 800 Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X