november, 2018

08nov19:30MODRI ABONMA 2Dmitrij Liss, Duo GrauSchumacher19:30 Gallusova dvorana, Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, 1000 LjubljanaVrsta koncerta:Modri abonma

Podrobne informacije

Orkester Slovenske filharmonije
Dmitrij Liss, dirigent
Duo GrauSchumacher, klavir

Olivier Messiaen: Un sourire / Nasmeh
Francis Poulenc: Koncert za dva klavirja in orkester
Peter Iljič Čajkovski: Simfonija v h-molu, Manfred, op. 58

KONCERTNI LIST

Dmitrij Liss je pred študijem dirigiranja na Moskovskem konservatoriju študiral violino, klarinet in muzikologijo. Od leta 1995 deluje kot umetniški vodja Orkestra Uralske filharmonije, od sezone 2016/17 pa kot šef dirigent Južnonizozemske filharmonije. V pretekli sezoni je gostoval pri orkestru Toulonske opere, Bergenskih in Dortmundskih filharmonikih, tokijskem Metropolitanskem orkestru, Radijskem simfoničnem orkestru iz Leipziga idr. Za svoje umetniške dosežke je prejel vrsto nagrad, med katerimi izstopajo prva nagrada na Mednarodnem tekmovanju za mlade dirigente Lovra Matačića v Zagrebu leta 1995, ruska državna nagrada za literaturo in umetnost leta 2008, predvsem pa častni naziv zaslužnega umetnika Rusije leta 2011.

Z Orkestrom Slovenske filharmonije je prvič nastopil novembra 2016 z deli Prokofjeva, Lazarja in Šostakoviča. Tokrat se vrača s sporedom, ki ga sestavljajo Nasmeh, s katerim se je Messiaen poklonil Mozartu (ob 200-letnici smrti), programska simfonija Manfred P. I. Čajkovskega nastala po istoimenski Byronovi pesnitvi, ter Poulencov Koncert za dva klavirja in orkester, v katerem se nam bo predstavil klavirski duo GrauSchumacher (Andreas Grau in Gotz Schumacher), čigar bogat repertoar sega od Schütza do skladb Eötvös, Manouryja, Müller-Wielanda in Francesconija, večinoma nastalih prav na njuno pobudo.

Organizator

Slovenska filharmonija+386 1 2410 800 Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X