julij, 2019

15jul20:00MAHLER: SIMFONIJA ŠT. 220:00 Gallusova dvorana, Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, 1000 LjubljanaVrsta koncerta:Koncerti

Podrobne informacije

15. julij 2019 ob 20.00
Cankarjev dom, Gallusova dvorana
Festival Ljubljana

 

Orkester Slovenske filharmonije
Zbor Slovenske filharmonije
Komorni zbor Megaron
Valentina Farcas, sopran
Bettina Ranch, mezzosopran
Hansjörg Albrecht, dirigent

 

Gustav Mahler: Simfonija št. 2

 

Mahlerjeva veličastna Simfonija št. 2, imenovana tudi »Vstajenje«, je bila eno najbolj priljubljenih skladateljevih del, poslušalce pa navdušuje še danes. Na junijskem koncertu jo bosta pod dirigentskim vodstvom Hansjörga Albrechta, sicer rednega gosta največjih evropskih glasbenih središč, izvedla Komorni zbor Megaron in Orkester Slovenske filharmonije. V solističnih vlogah bosta nastopili v Bukarešti rojena sopranistka Valentina Farcas, ki svoj talent dokazuje tako v opernih kot koncertnih vlogah, in nemška mezzosopranistka Bettina Ranch, gostja velikih opernih hiš v Berlinu, Hamburgu, Bologni, Amsterdamu in drugje. Komorni zbor Megaron je bil ustanovljen leta 2003 na pobudo profesorja, skladatelja in dirigenta Damijana Močnika, ki je prevzel tudi njegovo vodenje. Megaron se je razvil v odličen zbor, ki svoje odlike ves čas dokazuje tudi z mednarodnimi koncerti in najvišjimi uvrstitvami na najrazličnejših pevskih tekmovanjih.

Organizator

Festival Ljubljanablagajna@ljubljanafestival.si Trg francoske revolucije 1

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X