april, 2020

09apr19:30LA PASSIONEKoncert je odpovedan.19:30 Gallusova dvorana, Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, 1000 LjubljanaVrsta koncerta:Oranžni abonma

Podrobne informacije

9. in 10. april 2020 ob 19.30
Gallusova dvorana, Cankarjev dom
Oranžni abonma 7

Orkester Slovenske filharmonije
Zbor Slovenske filharmonije
Mešani pevski zbor Glasbene matice Ljubljana
György Győriványi Ráth, dirigent
Rinnat Moriah, sopran
Peter Sonn, tenor
Luka Ortar, basbariton
Miran Kolbl, violina

Joseph Haydn: Simfonija št. 49 v f-molu, Hob. I: 49, »La passione«
Ludwig van Beethoven: Romanca za violino in orkester št. 2 v F-duru, op. 50
Ludwig van Beethoven
: Kristus na Oljski gori, op. 85

Izraelka Rinnat Moriah je s svojim prepričljivim liričnim in koloraturnim sopranom in repertoarjem, ki se razprostira skozi vsa slogovna obdobja, v zadnjih letih postala zveneče ime uglednih opernih in koncertnih prizorišč, kot so milanska Scala, Nemška opera Berlin, amsterdamski Concertgebouw, Elbphilharmonie v Hamburgu, ter festivalov v Salzburgu, Baden-Badnu, Luzernu in Aix-en-Provence. Po navdušujočih lanskih sodelovanjih vnovič gostuje pri nas, tokrat z Orkestrom in Zborom Slovenske filharmonije, združenih pri izvedbi veličastnega in redko na sporede uvrščenega oratorija Kristus na Oljski gori Ludwiga van Beethovna.
Ob sopranistki Rinnat Moriah bo nastopil avstrijski tenorist Peter Sonn, ki redno nastopa v opernih hišah v Berlinu, Milanu, Zürichu, Münchnu in na Dunaju pod taktirkami najvidnejših dirigentov. Uprizarja Tamina (Čarobna piščal), Don Ottavia (Don Giovanni), Igorja (Knez Igor), Lenskega (Jevgenij Onjegin), Don Joséja (Carmen), Davida (Mojstri pevci Nürnberški), Waltherja (Tannhäuser) …, poje samospeve in solistične parte v vokalno-instrumentalnih delih, kot so Mozartov Rekviem, Händlov oratorij Mesija, Brittnova Serenada za tenor in rog itd.
V prvem delu koncertnega sporeda se solistično predstavlja tudi dolgoletni koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije Miran Kolbl. Prodoren, poln in gibek ton njegove violine bo tokrat zapel v izrazito lirični Beethovnovi Romanci za violino in orkester v F-duru v obliki rondoja. Koncertni program začenja Simfonija št. 49 Josepha Haydna, ki je dobila vzdevek »Pasijon« (»La passione«). Glasbenike bo vodil priznani madžarski dirigent György Győriványi Ráth.

Vstopnice:
Cankarjev dom
Informacijsko središče in prodaja vstopnic
T +386 1 2417 299
F +386 1 2417 322
E vstopnice@cd-cc.si, tickets@cd-cc.si
www.cd-cc.si

Prodaja vstopnic v Informacijskem središču CD (podhod Maximarketa) vsak delavnik od 11. do 13. in od 15. do 20. ure, ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvijo.
Imetniki kartic (NLB, Eurocard, Visa, Diners, American Express) si lahko vstopnice zagotovite po T +386 1 2417 300.
Pri spletnem nakupu na www.cd-cc.si velja 5-% popust.

Organizator

Slovenska filharmonija+386 1 2410 800 Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, Slovenija

TIP koncerta

vokalnoinstrumentalni koncert

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X