april, 2020

24apr19:3021:30Koncertni cikel SAMOSPEVANJE - SAMEVANJAKoncert je odpovedan.19:30 - 21:30 Vrsta koncerta:Koncerti

Podrobne informacije

SAMEVANJA

Večer samospevov F. Liszta in H. Pfitznerja

Mojca Bitenc – sopran

Nejc Lavrenčič – klavir

Mlad PerArtem

Talita Sofija Komelj sopran

Urban Stanič klavir

 

24. aprila 2020, ob 19.30, Slovenska filharmonija, Ljubljana
VSTOPNICE:

ODRASLI: 14,00 € na dan koncerta (12,00 € predprodaja)

UPOKOJENCI/ŠTUDENTI: 10,00 € na dan koncerta (8,00 € predprodaja)

Vstopnice so v prodaji v prodajni mreži https://olaii.com
Prodajna mesta:  Trafike 3DVA, servisi OMV in uro pred dogodkom
Rezervacija vstopnic: info@perartem.si

________________________________________________________________________________

 

SOPRANISTKA MOJCA BITENC KRIŽAJ je z diplomo summa cum laude končala magistrski študij petja na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani v razredu Barbare Jernejčič Fürst ter še podiplomski študij petja na zagrebški akademiji za glasbo pri Vlatki Oršanić. Na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani je končala tudi študij medicine. Dodatno se je izpopolnjevala na seminarjih pri Heleni Lazarski, Vlatki Oršanić, KS Brigitte Fassbaender in kot štipendistka isaOperaVienna pri KS Eddi Moser na Dunaju. Kot solistka je sodelovala z različnimi orkestri in zbori (Dunajski simfoniki, zbor in orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester RTV Slovenija, orkester Budimpeštanske opere,  orkester Krakowske opere …). Prejela je študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani ter nekaj nagrad na mednarodnih pevskih tekmovanjih (Osijek, Reka, Nowy Sacz, Salzburg, Deutschlandsberg). V slovenskih opernih gledališčih se je predstavila z vlogami Papagene in Pamine (W. A. Mozart, Čarobna piščal), Evridike (C. W. Gluck, Orfej in Evridika), Liu (G. Puccini, Turandot), Ksenije (V. Parma, Ksenija), Donne Anne (W. A. Mozart, Don Giovanni), Antonie (J. Offenbach, Hoffmannove pripovedke), Violette Valery (G. Verdi, La Traviata), Marinke (B. Smetana, Prodana nevesta). Na poletnem festivalu Zomeropera v Alden Biesnu (Belgija) je nastopila v vlogi Tatjane (P. I. Čajkovski, Jevgenij Onjegin), na poletnem festivalu v Bregenzu (Avstija) je poleti 2017 interpretirala grofico Almavivo v Mozartovi Figarovi svatbi, leta 2018 pa je tam z vlogo Micaële (G. Bizet, Carmen) nastopila na slovitem odru na jezeru. V letošnji sezoni bo upodobila Neddo (R. Leoncavallo, Glumači) v SNG Opera in balet Ljubljana, v prihodnji pa jo čaka gostovanje v hamburški državni operi.

NEJC LAVRENČIČ je glasbeno šolanje pričel na SGBŠ Maribor v razredu Tatjane Dvorak. Kasneje je postal tudi varovanec pianistke in pedagoginje Marine Horak. Dodiplomski in magistrski študij je opravljal na Kraljevem konservatoriju v Bruslju v razredu A. Madžara in J. Michielsa. Poleg klavirja je magistriral še iz komorne igre, sočasno pa opravil še specializacijo na področju interpretacije samospeva pod okriljem Uda Reinemanna in njegovih gostujočih umetnikov. Koncertno deluje v Sloveniji, Franciji, Belgiji, Španiji, Hrvaški, Italiji, Švici, koncertne turneje pa so ga popeljale tudi na gostovanja v ZDA, Kanado in Azijo. Sodeluje s priznanimi tujimi in domačimi umetniki kot so pevci Sabina Cvilak, Marcos Fink, Mojca Vedernjak, Theresa Plut, Barbara Jernejčič Fürst,  Juliette de Massy, Cristina Segura, Artur Rozek, Darko Vidic, Katja Konvalinka, Nataša Zupan, Arianna Rinaldi, Soumaya Hallak ter instrumentalisti Andrej Zupan, Luka Železnik, Magdalena Sas, Isabel Dunlop in drugi. Je prejemnik več nagrad na mednarodnih tekmovanjih, priznanj za ustvarjalnost in štipendij. Redno snema za Radio Slovenija. Deluje koncertno in pedagoško na področju klavirske in komorne igre ter interpretacije samospeva. Je umetniški vodja Kulturno umetniškega zavoda PerArtem in koncertnega cikla nekoč znanega kot Glas iz davnine, danes pa Samospevanje v Slovenski filharmoniji in SNG Maribor. V letu 2019 je kot eden najvidnejših interpretov samospeva in komorne glasbe prejel štipendijo Ministrstva za kulturo RS.

Talita Sofija Komelj se je rodila 17. oktobra 1999 v Ljubljani. Ure petja pri profesorici Pii Brodnik obiskuje že od devetega leta, isto leto pa je vpisala tudi pouk klavirja na Glasbeni šoli Vič-Rudnik pri profesorici Metki Lebar. Zdaj je dijakinja tretjega letnika KGBL, smer solopetje. Decembra 2018 je nastopila v vlogi Mame v semioperi Damjana Močnika Všeč si mi v Cankarjevem domu v Ljubljani. Redno se udeležuje mojstrskih tečajev solopetja. Od leta 2016 je tudi štipendistka Mestne občine Ljubljana.

Pianist Urban Stanič je zmagovalec slovenskega izbora za tekmovanje Evrovizijski mladi glasbeniki 2014 in prejemnik 2. nagrade na finalnem tekmovanju v Kölnu. Na svoji umetniški poti je kot solist večkrat sodeloval z najvidnejšimi slovenskimi orkestri, kot sta Orkester Slovenske filharmonije in Orkester RTV Slovenije. Osvajal je prva mesta in druge visoke nagrade na mednarodnih in državnih tekmovanjih. Trenutno se šola v razredu zaslužne profesorice Dubravke Tomšič Srebotnjak, na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V sezoni 2018/19 je imel več odmevnih koncertov. Decembra je nastopil kot solist na Managerskem koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma z orkestrom RTV Slovenije, maja pa kot solist v Oranžnem abonmaju Slovenske filharmonije s filharmoničnim orkestrom, prav tako v Gallusovi dvorani.

 

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X