maj, 2019

18maj19:30Koncert Akademskega pevskega zbora France Prešeren Kranj19:30 Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine, Kongresni trg 10Vrsta koncerta:Koncerti

Podrobne informacije

Akademski pevski zbor France Prešeren Kranj letos praznuje jubilejno 50. sezono  neprekinjenega delovanja. Zbor je izvedel preko 950 različnih zborovskih in vokalno-inštrumentalnih skladb vseh glasbenih slogov, domačih in tujih avtorjev. Številne slovenske in tuje zborovske skladbe je prvič predstavil občinstvu. Redno sodeluje na zborovskih festivalih in tekmovanjih doma in v tujini. Gostoval je v večini evropskih dežel ter v Izraelu, Mehiki, Združenih državah Amerike, Argentini, Čilu in Rusiji, kjer je praviloma dosegal najvišja odličja. Svojo kakovost je potrdil s priznanji na državnih tekmovanjih Naša pesem Maribor in Sozvočenja ter številnih tekmovanjih in festivalih v tujini. V decembru 2018 je za svoje udejstvovanje prejel tudi Veliko Prešernovo plaketo Mestne občine Kranj. Od leta 2013 zbor vodi Fernando Mejias.

Za ta dogodek se bodo zbrali vsi dosedanji stalni dirigenti, ki so tudi sodelovali pri sestavi programa. Trije slovenski skladatelji  (Andrej Makor, Gašper Jereb, Damijan Močnik) so napisali novitete in jih posvetili zboru prav za ta jubilej. Vabljeni so tudi vsi nekdanji pevci, ki naj bi skupaj z aktivnimi člani zapeli dve skladbi na koncu koncerta.

Spored: J. H. Gallus, J. Jež, O. Gjeilo, F. Mendelssohn, F. Kimovec, D. Močnik, J. Haydn, P. Merkù, M. Hogan, H. Lavrenčič, A. Makor, G. Jereb

 

Vstopnice: 12 €

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X