september, 2018

26sep20:15KOGOJEVI DNEVI20:15 Kulturni dom Nova GoricaVrsta koncerta:Koncerti

Podrobne informacije

Orkester Slovenske filharmonije
Zbor Slovenske filharmonije
dirigentka Jera Petriček Hrastnik

K. Pahor: Očenaš hlapca Jerneja
M. Kogoj: Nageljni poljski
M. Kogoj: Slovo
M. Gabrijelčič: Vetri v polju
M. Gabrijelčič: Kličem vas
M. Gabrijelčič: Riba faronika
M. Gabrijelčič: Spomin
M. Gabrijelčič: Nekoč bo lepo
M. Gabrijelčič: Andante za godala
S. Osterc: Klasična uvertura
G. Mahler: Adagietto iz Simfonije št. 5
L. M. Škerjanc: Mařenka

Uvodni koncert Glasbenega abonmaja, ki ga v Kulturnem domu Nova Gorica pripravljamo skupaj s festivalom Kogojevi dnevi, bo tudi letos nekaj posebnega. Z njim namreč obeležujemo kar dve okrogli obletnici: 100-letnico smrti pisatelja Ivana Cankarja in 20-letnico smrti skladatelja Marijana Gabrijelčiča. V ta namen sta vrhunska umetniška sestava Orkester in Zbor Slovenske filharmonije, ki bosta nastopila pod taktirko Jere Petriček Hrastnik, oblikovala program, temelječ na Gabrijelčičevih delih in na skladbah, za katere so avtorji našli navdih pri Ivanu Cankarju.

Marjan Gabrijelčič je ustvaril bogat in raznovrsten opus, zaradi katerega ga uvrščamo med naše pomembnejše skladatelje. V njegovem opusu najdemo tudi uglasbitve Cankarjevih besedil. Poleg lastnega ustvarjanja se je posvečal vzgajanju mladih glasbenih ustvarjalcev, med letoma 1975 in 1979 pa je bil tudi umetniški vodja Slovenske filharmonije, ki se ga s tem koncertom spominja in se mu poklanja.

»Pred nami je nova sezona, v kateri smo prisotni kot soustvarjalci skupnega iskanja umetniških doživetij,« je nekoč dejal Gabrijelčič. Naj se začne!

 

več …

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X