marec, 2019

21mar19:30GMS ODER19:30 Slovenska filharmonija, Dvorana Slavka Osterca, Kongresni trg 10Vrsta koncerta:Koncerti

Podrobne informacije

Tajda Krajnc, citre

Tajda Krajnc je od leta 2016 študentka Visoke šole za glasbo in gledališče v Münchnu, kjer v razredu prof. Georga Glasla študira citre, v razredu prof. Sylvie Hewig-Tröscher pa klavir. Leta 2017 je osvojeni prvi nagradi na mednarodnem tekmovanju Svirél dodala še prvo nagrado in absolutno prvo mesto na najuglednejšem mednarodnem citrarskem tekmovanju Ernst Volkmann-Preis v Münchnu. Občinstvu se je predstavila na več samostojnih koncertih in recitalih doma in v tujini (Kulturni center Hermannshof/Völksen v Hannovru, festival Zither am Berg, Glasbeni abonma na gradu Rače, Prisluhnimo v Operi …). Poleg solističnih nastopov sodeluje tudi v različnih komornih zasedbah in orkestrih.
S skladbami, ki so pisane posebej za citre solo, s transkribiranimi deli drugih instrumentalnih skladb in s seznanjanjem sodobnih skladateljev s tem glasbilom, skrbi za promocijo citer na koncertnih odrih.

Spored: Domenico Scarlatti, Žiga Stanič, Irena Anžič, Janez Dovč, Josef Haustein, Giovanni Girolamo Kapsberger, Peter Michael Hamel, Enjott Schneider

Organizator

Glasbena mladina Slovenije

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X