november, 2019

21nov19:30GM ODER: Harfistka Naja Mohorič19:30 Slovenska filharmonija, Dvorana Slavka Osterca, Kongresni trg 10Vrsta koncerta:Koncerti

Podrobne informacije

NAJA MOHORIČ, harfa

Naja Mohorič je po končanem šolanju na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju pri prof. Daliborju Bernatoviću nadaljevala študij na Civica scuola di musica Claudio Abbado (Milano, Italija) pri prof. Irini Zingg, zdaj pa je študentka na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Mojce Zlobko Vajgl. Redno sodeluje z orkestri, kot solistka je nastopala s Slovensko filharmonijo ob 60-letnici Glasbene šole Fran Korun Koželjski, sodelovala je tudi s Pihalnim orkestrom Premogovnika Velenje, NOVA filharmonijo, orkestrom Brianza Classica ter simfoničnim orkestrom velenjske glasbene šole.

Kot prva Slovenka je lani nastopila na Festivalu harf v Riu de Janeiru, v karieri pa je zabeležila še številne nastope, med drugim solistični nastop na Festivalu Lent in v okviru Poletja v Celju. Je prvonagrajenka in prejemnica vrste zlatih plaket na številnih domačih in mednarodnih tekmovanjih.

 

Spored:
Domenico Scarlatti: Sonata v f-molu, K. 466
Zvonimir Ciglič: Adagio amoroso
Ekatarina Walter Küne: Fantazija na teme iz opere Faust
Dalibor Bernatović: Imaginacija št. 3
Tilen Slakan (1993): Nocturno za harfo solo
Franz Schubert: Impromptu no. 3, op. 90
Boris Pigovat: The wandering stars
Elias Parish Alvars: Introduction, Cadenza and Rondo

Organizator

Glasbena mladina Slovenije

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X