september, 2020

16sep19:30GM oderR.V. Williams │ R. Simoniti │ B. Ipavec │ M. Vilhar19:30 Slovenska filharmonija, Dvorana Slavka Osterca, Kongresni trg 10Vrsta koncerta:Koncerti Izvajalec: Lovro Korošec – bariton, Barbara Verhovnik – klavir

Podrobne informacije

Lovro Korošec – bariton
Barbara Verhovnik – klavir

Baritonist Lovro Korošec je študent na Oddelku za solopetje Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani pri red. prof. Pii Brodnik, pianistka Barbara Verhovnik pa je na akademiji v razredu profesorja Vladimirja Mlinarića najprej zaključila prvo stopnjo dodiplomskega izobraževanja, nato pa nadaljevala še z magistrskim študijem. Barbara in Lovro sta sestrična in bratranec, kar je pripeljalo do številnih sodelovanj, med zadnje velike projekte spada Večer samospevov in opernih arij v domu II. slovenskega tabora Žalec. Lani sta se udeležila seminarja interpretacije samospeva pod vodstvom svetovno znanih umetnic na področju samospeva, sopranistke
Marthe Guth in pianistke Erike Switzer.

Spored: Ralph Vaughan Williams, Rado Simoniti, Benjamin Ipavec, Miroslav Vilhar

Pomembno: Koncert bomo izvedli ob upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Število sedežev v Slovenski filharmoniji je omejeno, zato obiskovalce prosimo, da udeležbo potrdijo na naslovu glasna@glasbenamladina.si ali na številki 041 208 852.

* * *

Spoštovani,
Glasbena mladina Slovenije vstopa v novo, že 51. sezono uspešnega delovanja. Lani je praznovala naša organizacija, letos pa bo svoj 30. jubilej praznoval koncertni cikel GM oder, v katerem nastopajo najuspešnejši izbrani mladi slovenski glasbeniki in komorne skupine, ki jih je letos izbrala strokovna žirija v sestavi Maja Kojc, vodja glasbene produkcije in umetniški vodja Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, Črt Sojar Voglar, skladatelj in profesor na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, ter violončelist in profesor na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana Zoran Bičanin. V dosedanjih 29 sezonah koncertnega cikla GM oder je na več kot 750 koncertih nastopilo prek 500 mladih izvajalcev, ki so krstno izvedli več kot 80 novosti slovenskih skladateljev.
Letošnji GM oder bomo odprli z dvema koncertoma mladih umetnikov, ki sta bila načrtovana še v lanski sezoni, a ju zaradi novega koronavirusa nismo mogli izpeljati. V sredo, 16. septembra, bosta v Slovenski filharmoniji v Ljubljani nastopila baritonist Lovro Korošec in pianistka Barbara Verhovnik, 1. oktobra pa še violinistka Veronika Brecelj.

Hvaležni vam bomo, če boste tudi v letošnji sezoni najavili nastope naših uspešnih mladih glasbenikov ter spremljali njihovo umetniško pot.

Organizator

Glasbena mladina Slovenije

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X