oktober, 2020

12okt20:30GLASBENI ABONMA Kulturnega doma Nova GoricaBEETHOVEN20:30 Kulturni dom Nova GoricaVrsta koncerta:Koncerti Izvajalec: Orkester Slovenske filharmonije, Veronika Brecelj, violina, Philipp von Steinaecker, dirigent

Podrobne informacije

Ponedeljek, 12.10.2020, ob 18.30
Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Spored:
L. van Beethoven: Kralj Štefan – uvertura, op. 117
L. van Beethoven: Romanca št. 2 v F-duru, op. 50
L. van Beethoven: Simfonija št. 6. v F-duru (Pastoralna), op. 68

Orkester Slovenske filharmonije
Veronika Brecelj, violina
Philipp von Steinaecker, dirigent

Uvodni koncertni večer jubilejne abonmajske sezone bo v znamenju Ludwiga van Beethovna, ustvarjalnega genija dunajskega klasicizma in zgodnje romantike, saj letos praznujemo 250. obletnico njegovega rojstva. Beethovnova dela bodo zazvenela v izvedbi Orkestra Slovenske filharmonije, nekdaj imenovane tudi Filharmonična družba. S to ima slavni skladatelj posebno vez, saj je leta 1819, natanko eno leto po prvi izvedbi njegove Pastoralne simfonije v Ljubljani, postal eden od njenih častnih članov. V zahvalo ji je celo poslal prepis partiture z lastnoročnimi popravki, ki je danes shranjen v Narodni in univerzitetni knjižnici v Ljubljani.

Orkester bo nastopil pod taktirko nemškega dirigenta Philippa von Steinaeckerja, v solistični vlogi pa se bo predstavila mlada goriška violinistka Veronika Brecelj. Veronika je končala dodiplomski študij na Univerzi za umetnosti v Berlinu, od leta 2017 pa opravlja magisterij violine na Univerzi za glasbo v Gradcu. Mlada glasbenica je zmagovalka več državnih in mednarodnih tekmovanj, kot solistka pa je že nastopila s Simfoniki RTV Slovenija in s Komornim orkestrom Slovenske filharmonije. Predstavlja se tudi na recitalih v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Poljski, Nemčiji in na Nizozemskem.

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X