julij, 2019

01jul21:30Giuseppe Verdi: Aida, operaOtvoritev 67. Ljubljana Festivala21:30 Kongresni trg, Kongresni trgVrsta koncerta:Koncerti

Podrobne informacije

Orkester Slovenske filharmonije
Fanfare: Člani Policijskega orkestra
Zbor HNK Split in zbor SNG Maribor
Dirigent: Ivo Lipanović
Režiser: Dražen Siriščević

V glavnih vlogah:
Egipčanski kralj: Leonardo Šarić
AMNERIS, egipčanska princesa: Rossana Rinaldi
AIDA, etiopska sužnja: Susanna Branchini
RADAMES, egipčanski vojskovodja: Walter Fraccaro
RAMFIS, veliki duhonik: Ivica Čikeš
AMONASRO, etiopski kralj, Aidin oče: Giorgio Surian
Sel: Vinko Maroević
Visoka svečenica: Antonija Teskera

Verdijeva Aida je gotovo ena najbolj poznanih in največkrat izvajanih oper ne le v skladateljevem opusu, temveč v celotni operni zgodovini. Od svoje prve uprizoritve leta 1871 je doživela že izredno veliko ponovitev in se trdno zasidrala v železni repertoar svetovnih opernih hiš. Zgodba se dogaja v Egiptu v času faraonov, v ospredje pa postavlja za Verdija značilen ljubezenski trikotnik. Egipčanski poveljnik Radames je zaljubljen v zasužnjeno etiopsko princeso Aido, z njim pa se želi poročiti tudi hčerka egipčanskega kralja Amneris. Radames tako bije notranji boj med ljubeznijo do Aide in zvestobo svojemu kralju, njegova izbranka pa med globokimi čustvi do Radamesa ter ljubeznijo do očeta, etiopskega kralja. Priljubljena opera bo tokrat izvedena v produkciji Festivala Ljubljana in koprodukciji Slovenske filharmonije, SNG Maribor ter HNK Split, katerega ansambli uvrščajo na svoj program tako sodobna glasbeno-scenska in dramska dela kot dela nacionalne in svetovne operne, dramske in baletne dediščine.

Organizator

Festival Ljubljanablagajna@ljubljanafestival.si Trg francoske revolucije 1

TIP koncerta

opera

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X