avgust, 2018

28avg20:00EGBERTO GISMONTI, KITARAEgberto Gismonti20:00 Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine, Kongresni trg 10Vrsta koncerta:Koncerti

Podrobne informacije

EGBERTO GISMONTI, kitara
I Solisti Aquilani
Luis Gorelik, dirigent

Alegrinho e Saudações
Mestiço & Caboclo e Dança das Cabeças
Ciranda Nordestina
Sertões Veredas I
Lundú
Dança dos Escravos
***
Realejo & Miudinho
Infância
7 Anéis
Forrobodó
Frevo

Eden najboljših komornih orkestrov v Italiji, I Solisti Aquilani, ki je bil ustanovljen pod taktirko Vittoria Antonellinija, letos slavi kar petdeset let obstoja. Njihov obsežni repertoar zajema tako dela zgodnjebaročnih kot sodobnih skladateljev. Lani so v sodelovanju z znamenitim gledališkim in filmskim igralcem Johnom Malkovichem navdušili ljubljansko občinstvo, letos pa se jim bo kot solist pridružil brazilski skladatelj, pianist in kitarist Egberto Gismonti. Ta v svoji glasbi velikokrat virtuozno prepleta elemente brazilske ljudske glasbe in klasične glasbene dediščine, kar odseva njegovega predhodnika Heitorja Villa-Lobosa. Taktirka bo tokrat v rokah argentinskega dirigenta Luisa Gorelika, ki je med drugim izkušen dirigent opernih predstav.

Častni pokrovitelj je veleposlanik Italijanske republike nj. eksc. gospod Paolo Trichilo.

Organizator

Festival Ljubljanablagajna@ljubljanafestival.si Trg francoske revolucije 1

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X