maj, 2020

21maj19:30DUBRAVKA TOMŠIČ SREBOTNJAKKoncert je odpovedan ali prestavljen19:30 Gallusova dvorana, Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, 1000 LjubljanaVrsta koncerta:Oranžni abonma

Podrobne informacije

21. in 22. maj 2020 ob 19.30
Gallusova dvorana, Cankarjev dom
Oranžni abonma 8

Orkester Slovenske filharmonije
Simon Krečič, dirigent
Dubravka Tomšič Srebotnjak, klavir

Alojz Srebotnjak: Naturae vox – Klic narave
Ludwig van Beethoven: Koncert za klavir in orkester št. 4 v G-duru, op. 58
Ludwig van Beethoven: Koncert za klavir in orkester št. 5 v Es-duru, op. 73, »Imperator«

Oranžni abonma zaokroža 75 let koncertne poti Dubravke Tomšič Srebotnjak, legende slovenskega pianizma. Svoj prvi recital je imela pri petih letih, leta 1955 je bila izbrana za največji glasbeni talent ZDA v starosti 12–16 let, pri 17 letih je diplomirala z dvema posebnima nagradama na sloviti šoli Juilliard v New Yorku. Njena veličastna pianistična pot z več kot pet tisoč koncerti jo je vodila po najimenitnejših svetovnih koncertnih prizoriščih na vseh kontinentih in jo povezala v sodelovanja z eminentnimi dirigenti. Njeni posnetki so izšli na skoraj stotih zgoščenkah. Je tudi zaslužna profesorica na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Ob svojem 80. življenjskem jubileju se od abonmajskega občinstva poslavlja z Orkestrom Slovenske filharmonije, s katerim sodeluje že 60 let.

Pod taktirko Simona Krečiča bo z orkestrom izvedla kar dva klavirska koncerta Ludwiga van Beethovna. Koncert za klavir in orkester v G-duru preseneti s klavirskim solom osrednjega motiva pred orkestralnim uvodom.

Vrh petih Beethovnovih klavirskih koncertov je poslednji, Koncert za klavir in orkester v Es-duru, ki si je s svojo ognjevito virtuoznostjo in simfonično razsežnostjo prislužil naziv »Imperator«.

Program začenja delo Naturae vox – Klic narave enega najvidnejših slovenskih ustvarjalcev, Alojza Srebotnjaka, pokojnega življenjskega sopotnika Dubravke Tomšič Srebotnjak. Kompozicijo je študiral pri Lucijanu Mariji Škerjancu in se študijsko izpopolnjeval v tujini. Zgodaj je opozoril na svoj izjemen čut za vokal in ekspresivnost. Skladateljsko je zorel s ciljem »izpovedovanja lastne notranjosti«.

Vstopnice:
Cankarjev dom
Informacijsko središče in prodaja vstopnic
T +386 1 2417 299
F +386 1 2417 322
E vstopnice@cd-cc.si, tickets@cd-cc.si
www.cd-cc.si

Prodaja vstopnic v Informacijskem središču CD (podhod Maximarketa) vsak delavnik od 11. do 13. in od 15. do 20. ure, ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvijo.
Imetniki kartic (NLB, Eurocard, Visa, Diners, American Express) si lahko vstopnice zagotovite po T +386 1 2417 300.
Pri spletnem nakupu na www.cd-cc.si velja 5-% popust.

Organizator

Slovenska filharmonija+386 1 2410 800 Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, Slovenija

TIP koncerta

Simfonični koncert

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X