marec, 2019

16mar11:00IZPOSTAVLJENOCiklus družinskih koncertov – 4. koncertOtroška simfonija11:00 Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine, Kongresni trg 10Vrsta koncerta:Družinski ciklus

Podrobne informacije

OTROŠKA SIMFONIJA
Primerno za otroke od 5. do 12. leta.

Orkester Slovenske filharmonije
Simon Dvoršak, dirigent

spored: Škerl, L. Mozart, Arnold

Veliki skladatelji klasične glasbe, ki jo običajno poslušamo v velikih koncertnih dvoranah, niso pisali samo za odrasle, temveč tudi za otroke. Med klasicističnimi skladbami je najbolj znana in tudi največkrat izvajana Otroška simfonija, imenovana tudi Simfonija igrač Leopolda Mozarta, očeta slavnega Wolfganga Amadeusa. Mozart je melodične linije zaupal godalnemu ansamblu, vlogo igrač pa je namenil najrazličnejšim tolkalom, piščalim, trobljam in drugim pripomočkom. Po njem se je zgledoval angleški skladatelj Malcolm Arnold, ki je za svojo Otroško simfonijo izbral podobno zasedbo, uporabil pa je nekoliko drugačna tolkala in »igrače«, s čimer je ustvaril nov, sodobnejši zvok. Za otroke so pisali tudi slovenski skladatelji. Tokrat vam bomo kot uvod v matinejo zaigrali Drugo otroško suito slovenskega skladatelja Daneta Škerla.

 

VSTOPNICE:
Cena vstopnice posameznega koncerta: 5 €
Nakup: blagajna Slovenske filharmonije, Kongresni trg 10, med delavniki od 11. do 13. in od 15. do 17. ure ter uro pred koncertom.
T +386 1 24 10 800, E info@filharmonija.si
Spletna prodaja: https://filharmonija.kupikarto.si/

Organizator

Slovenska filharmonija+386 1 2410 800 Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X