april, 2019

06apr11:00Ciklus družinskih koncertov – KONCERT JE RAZPRODANZabobnaj in zapoj: Z besedo skozi glasbo11:00 Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine, Kongresni trg 10Vrsta koncerta:Družinski ciklus

Podrobne informacije

ZABOBNAJ IN ZAPOJ
Primerno za otroke od 5. leta naprej.

Zbor Slovenske filharmonije
Filharmonični tolkalni ansambel
Slovenski tolkalni projekt

Sašo Vrabič, beatboxer
Jerica Bukovec, dirigentka
Franci Krevh, povezovalec

spored: slovenske ljudske pesmi, A. Kumar, R. Gobec, D. Mancini, K. Pahor, B. Vremšak

Glas in tolkala sta verjetno najstarejši človeški duet. Povezuje ju prvinskost, preprostost in možnost, da ju lahko združena izvaja skoraj vsak. Petje in bobnanje sta bila skozi zgodovino povezana pri delu, obredih, plesu, v zadnjih sto letih pa izvrstno uporabljena na koncertnih odrih.
Koncert Zabobnaj in zapoj je unikaten glasbeni spored, ki mladim poslušalcem predstavlja raznolikost tolkal in barvitost glasov v zboru. Je glasbeno potovanje po različnih kombinacijah uporabe vokala in tolkal; pestrost različnih glasov in pevskih tehnik znotraj zbora se dopolnjuje s pisano paleto tolkal – od preprostih lesenih desk in praznih konzerv do koncertne marimbe. Osnova programa so slovenske ljudske pesmi, le-te pa se navezujejo na umetna glasbena dela in tudi glasbo iz risank.
Posebni gost bo beatboxer Sašo Vrabič s predstavitvijo nevidnih bobnov. Skozi spored vas bo vodil Franci Krevh. Ker bo na sporedu veliko slovenskih ljudskih pesmi, bomo veseli, če boste zapeli z nami!

 

VSTOPNICE:
Cena vstopnice posameznega koncerta: 5 €
Nakup: blagajna Slovenske filharmonije, Kongresni trg 10, med delavniki od 11. do 13. in od 15. do 17. ure ter uro pred koncertom.
T +386 1 24 10 800, E info@filharmonija.si
Spletna prodaja: https://filharmonija.kupikarto.si/

Organizator

Slovenska filharmonija+386 1 2410 800 Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X