Kvartet kontrabasov Slovenske filharmonije

Na slovenskem glasbenem področju se že nekaj časa trudimo, da bi tudi kontrabas predstavili kot solistični instrument. Slovenska filharmonija s svojimi izvrstnimi glasbeniki-umetniki utira novo pot in nov zvok največjemu instrumentu med godali. Učenje le tega je sicer že nekaj časa tudi na nižjih glasbenih šolah po Sloveniji zelo razširjeno, za kar smo ponosno zaslužni tudi glasbeniki Orkestra Slovenske filharmonije. Trudimo se »to veliko okorno violino« predstaviti ne samo kot spremljevalno ritmično orodje, ampak kot instrument s prijetno božajočim basovskim tonom.

 

 

Pod okriljem Slovenske filharmonije se je že leta 1999 ustanovil »Kvartet kontrabasov SF« . Letos smo zasedbo nekoliko pomladili in pripravili nov program, ki zajema različne glasbene zvrsti (tako originalne skladbe za ta kvartet, kot priredbe znanih kvartetov drugih instrumentov). Menimo, da je le ta primeren prav za  podobne koncertne abonmaje kot je Vaš. Prepričani smo, da bodo zadovoljni tako zahtevnejši poslušalci kot tisti, ki radi prisluhnejo nekoliko bolj navihano ritmičnim zvokom.

 

 

 

V kolikor Vam omenjena zasedba vzbuja zanimanje in radovednost, se z veseljem predstavimo vašim poslušalcem.

 

 

Veselimo se Vašega odgovora.
S spoštovanjem,
Blaž Zupan


Kvartet sestavljajo kontrabasisti Orkestra Slovenske filharmonije Mateja Murn Zorko, Petar Brčarević, Blaž Zupan in Jakob Ivan.

 

Kontakt: 
Kvartet kontrabasov Slovenske filharmonije
Kongresni trg 10
1000 Ljubljana
e-naslov: blaz.zupan@filharmonija.si