Letošnjo sezono Vokalnega abonmaja zaključujemo 13. maja 2018, ob 19.30 s koncertom duhovne glasbe, v katerem najdemo večinoma uglasbitve latinskih liturgičnih besedil od renesanse do danes. Zbor Slovenske filharmonije bo vodil angleški dirigent Stephen Layton, ki ga poznamo predvsem kot izvajalca, ki posega po sodobnem repertoarju. Krstno je izvedel in posnel številna dela Arva Pärta, Thomasa Adèsa, Johna Tavernerja, Mortena Lauridsena, pa tudi Vytautasa Ešenvaldsa in Pawła Łukaszewskega.

Uģis Prauliņš: Missa Rigensis – Kyrie eleison
William Byrd: Ave verum corpus
Uģis Prauliņš: Missa Rigensis – Gloria
Thomas Tallis: Salvator mundi
Vytautas Miškinis: Angelus suis Deus
Uģis Prauliņš: Missa Rigensis – Credo
Ēriks Ešenvalds: Magnificat
Uģis Prauliņš: Missa Rigensis – Sanctus
William Byrd: O Lord, make thy servant Elizabeth
Uģis Prauliņš: Missa Rigensis – Agnus Dei
Thomas Tallis: If ye love me
Paweł Łukaszewski: Nunc dimittis

Med posamezne stavke Riške maše (Missa Rigensis) latvijskega skladatelja Uģisa Prauliņša so vtkane skladbe dveh angleških mojstrov renesančne polifonije, Thomasa Tallisa in Williama Byrda, ter dveh sodobnih skladateljev, Litvanca Vytautasa Miškinisa in Poljaka Pawła Łukaszewskega.

Prauliņš, ki je sicer študiral dirigiranje, klavir in glasbeno pedagogiko, je kot klaviaturist deloval tudi v rokovskih skupinah Salve in Vecās mājas. Riško mašo je napisal leta 2002, leta 2008 pa jo je z Zborom Kolidža Trinity v Cambridgeu posnel ravno Stephen Layton. 

nakup vstopnic