Italijanski klarinetist in dirigent Jader Bignamini je rezidenčni dirigent Simfoničnega orkestra Verdi. Enako kot v standardnem simfoničnem repertoarju je domač tudi v operi. V milanski Scali je debitiral leta 2015. Z Orkestrom Slovenske filharmonije je nastopil 8. novembra 2015 v Gradcu na gala koncertu s sopranistko Ano Netrebko in tenoristom Yusifom Eyvazovom.

-

Flavtista Mateja Grahka poznamo kot izvrstnega solista in komornega glasbenika, ki poleg klasične glasbe pogosto zahaja tudi v jazz. Je flavtist solist Orkestra Slovenske filharmonije ter predavatelj na ljubljanski Akademiji za glasbo in Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

-

Francosko obarvan spored sega od priljubljene Bizetove Arležanke, scenske glasbe za istoimensko Daudetovo igro, zbrane v dveh koncertnih suitah, prek Koncerta za flavto enega izmed francoskih 'klasikov' 20. stoletja, Joliveta, do še ene koncertne suite, Ognjenega ptiča Stravinskega – Rusa, ki je del življenja preživel v Franciji. Ravno zahvaljujoč sodelovanju z Djagilevom in njegovim v Parizu delujočim Ruskim baletom je Stravinski dosegel mednarodni uspeh v Evropi in Ameriki.

--

--

Gallusova dvorana , Cankarjev dom

Orkester Slovenske filharmonije

-

Jader Bignaminidirigent

Matej Grahekflavta

Georges Bizet: 

Arležanka, suita št. 2

André Jolivet

Koncert za flavto in godala

Igor Stravinski

Scherzo fantastique, op. 3

Ognjeni ptič, baletna suita

fotografije z vaje, avtorica Darja Štravs Tisu:

https://www.facebook.com/slovenskafilharmonija/posts/10155502436455837

 

--