SI EN

Koncert mojstrskega tečaja pianista Ivana Yanakova

Torek, 25. julij 2017 ob 19:00
Mestna stran Ljubljana, moje mesto
Vstopnice

Koncert mojstrskega tečaja pianista Ivana Yanakova

torek, 25. julij 2017, ob 19. uri

Dvorana Slavka Osterca, Slovenska filharmonija

vstop prost

 

Le dva meseca po nastopu v okviru koncerta Štirje pianisti v Slovenski filharmoniji ob 25. obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Bolgarijo in Republiko Slovenijo se pianist Ivan Yanakov vrača v Ljubljano.

V torek, 25. julija, ob 19. uri se bo predstavil z mojstrskim tečajem, v katerem je tokrat zbranih 15 mladih nadarjenih pianistov iz Ljudske republike Kitajske, starih med 8 in 18 leti. V dvorani Slavka Osterca bodo izvedli dela znanih evropskih in kitajskih skladateljev. Mladi kitajski pianisti gostujejo v Ljubljani v sklopu njihove evropske turneje, med katero se bodo ustavili tudi v Benetkah, na Dunaju in v Bratislavi.

Udeleženci mojstrskega tečaja in njihov mentor bodo nastopili z deli Liszta, Beethovna, Mozarta, Mendelssohna, Scarlattija, Haydna, Schuberta, Chopina in Čajkovskega.

V Sofiji rojeni Bolgar Ivan Yanakov je pianist in dirigent z mednarodno kariero. Diplomiral je na Mannes College of Music v New Yorku, kjer je živel in ustvarjal 10 let. V zadnjih treh letih koncertira in poučuje v Aziji, predvsem na Kitajskem. Do sedaj je nastopal v več kot 30 državah v Evropi, Aziji in severni Ameriki. Na evropskih tleh je nastopal v Cadogan Hall v Londonu, na Japonskem v Metropolitan Arts Center v Tokyu in v Convention Centre v Okinawi, v New Yorku pa v Carnegie Hall. Yanakov je med ustanovitelji festivala Irvine Chamber Music Festival v Kaliforniji, ZDA in festivala Siena Belcanto Festival v Italiji. Vodi mojstrske tečaje v Evropi in Aziji, med drugim tudi na konzervatoriju v Birminghamu in v Baptistični univerzi  Hong Kongu. Je tudi član žirije tekmovanja Ernest Bloch International Competition na Kraljevem kolidžu za glasbo v Londonu. Ivan Yanakov je prejemnik številnih nagrad in priznanj, med drugim tudi Artists International Debut Series Prize, ki so mu jo podelili v Carnegie Hall.

* Omejeno število brezplačnih vstopnic za koncert bo na voljo na recepciji Slovenske filharmonije, in sicer uro pred pričetkom koncerta.