SI EN

Cikel TASF 1

Sobota, 9. december 2017 ob 19:30
Mestna stran Ljubljana, moje mesto
Vstopnice

Slovenska filharmonija

Dvorana Marjana Kozine

 

umetniški vodja: Franc Kosem

Trobilni ansambel Slovenske filharmonije

-

9. december 2017 ob 19.30

TA VESELI DECEMBER–Srečanje

Trobilni ansambel Slovenske filharmonije

Boštjan Gombač, klarinet

spored:

Žiga Stanič: Črna luknja, I. del

Johann Sebastian Bach, prir. Blaž Pucihar:

Koncert za klarinet in trobila v a-molu

(izvirno: Koncert za čembalo in orkester št. 5 v f-molu), BWV 1056

Wolfgang Amadeus Mozart, prir. Blaž Pucihar:

Koncert za klarinet in orkester v A-duru, KV 622

Žiga Stanič: Črna luknja, II. del

V življenju so ena najlepših stvari gotovo srečanja, ki se vtisnejo za vedno v spomin. A pred njimi je tisto tiho pričakovanje, kaj bo neko srečanje prineslo. Uvodni koncert cikla TASF bo prav gotovo eno žlahtno druženje, z nagrajencem Prešernovega sklada za leto 2017, gospodom Boštjanom Gombačem.

Zanimanje vseh sodelujočih pri projektu, ki je zasnovan kot zaporedje kreativnih priprav, katerih rezultat bo decembrski koncert, pa dodatno podžiga kompozicija Črna luknja, novo delo  prav tako vsestranske glasbene osebnosti Žige Staniča, povezano v celoto z glasbo Johanna Sebastiana Bacha in Wolfganga Amadeusa Mozarta.

TROBILNI ANSAMBEL SLOVENSKE FILHARMONIJE - TASF je nastal leta 2002 na pobudo trobilcev Orkestra Slovenske filharmonije v želji po umetniškem napredku, ki ga najbolj oplemeniti ravno komorno muziciranje. Tekom svojega delovanja je ansambel nanizal številne uspešne projekte, v sezoni 2015/2016 pa svoje delovanje nadgradil s prvim samostojnim ciklom treh koncertov v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji. Ansambel od svojih začetkov redno koncertira po Sloveniji ter v okviru festivala za sodobno glasbo Kogojevi dnevi tudi med zamejskimi Slovenci v Italiji, sodeluje na Festivalu Slowind ter s podporo Društva slovenskih skladateljev skrbi za naročilo in krstne izvedbe novih del. Doslej je sestav posnel tri zgoščenke, Tasf s slovenskimi skladatelji, ki jo je založil DSS, album Bleščeči barok v izdaji Slovenske filharmonije ter pri založbi ZKP RTVSLO projekt glasbena pravljica Grdi raček skladateljice Nine Šenk z gostujočo pripovedovalko Lucijo Ćirović. Od samih začetkov ansambel posega po repertoarju priredb različnih stilnih obdobij in po originalnih skladbah za trobila. V zadnjih letih je Tasf izpeljal odmevne projekte, ki jih je potrebno posebej omeniti: leta 2012 koncert z gostujočim solistom, vsestranskim virtuozom na trobenti Allenom Vizzuttijem, leta 2013 avtorski projekt skladatelja in dirigenta Lojzeta Kranjčana, Veliki koncert in trobilni teden leta 2015 pod vodstvom legendarnega Rogerja Boba, v letu 2016 Show-off gala koncert s solistom trobentačem Reinholdom Friedrichom, vrhunci sezone 2016/17 pa so skupen koncert z Zborom Slovenske filharmonije, priprava avtorskega projekta za otroke, glasbene pravljice Grdi raček ter Gala koncert ob petnajsti obletnici sestava. Sodelovanja z eminentnimi umetniki in naklonjenost občinstva so veliko priznanje za ansambel ter izjemna spodbuda za delo naprej.

 

trobente: Tibor Kerekeš, Franc Kosem, Dejan Glamočak, Blaž Avbar

rogovi: Jože Rošer, Robert Prednik

pozavne: Domen Jeraša, Žan Tkalec, Wolf-Hagen Hoyer

tuba: Rok Vilhar

tolkala: Matevž Bajde

 

 

 

nakup vstopnic

--

-