EN SI

19. Festival Slowind 2017

Sobota, 25. november 2017 ob 19:30
Mestna stran Ljubljana, moje mesto
Vstopnice

 Enciklopedija glasbe

25. november–1. december 2017

Slovenska filharmonija

Dvorana Marjana Kozine

 

umetniški vodja: Brice Pauset

 

Na minulih Festivalih Slowind se je v Ljubljani sukalo kar nekaj odličnih in inovativnih skladateljev in ansamblov, med katerimi se nam je še posebej močno vtisnil v spomin francoski skladatelj Brice Pauset, ki je na naš festival prišel z ženevskim ansamblom Contrechamps. Že kratek pogovor z njim je dal slutiti, da bi skupaj lahko sestavili prav poseben festivalski spored, zato smo se hitro odločili za sodelovanje.

 

Brice Pauset ni le uveljavljen sodobni skladatelj, pač pa tudi izjemen poznavalec in interpret stare glasbe na čembalu. Zato je za naš festival sestavil bogat program, v katerem se bo sodobna glasba prepletala s staro, tudi zelo staro. Perotin in Stockhausen, Muffat in Lachenmann, Gallus in Urška Pompe, Froberger in Elliott Carter, Schumann in Georg Friedrich Haas – to je le nekaj nenavadnih zgodovinskih nasprotij, ki bodo soočena na 19. Festivalu Slowind 2017.

 

Z nami bodo tokrat: ansambel za staro glasbo Académie des Sécrets, Ensemble Contrechamps z dirigentom Michaelom Wendebergom, APZ Tone Tomšič z dirigentko Jerico Gregorc Bukovec, godalni kvartet Dissonance, Orkester Slovenske filharmonije z dirigentom Michaelom Wendebergom in številni solisti.

 

Prisluhnili bomo tudi trem novitetam, ki jih bodo za festival prispevali Larisa Vrhunc, Uroš Rojko in Brice Pauset.

--

-