EN SI

Modri abonma 4

Petek, 24. november 2017 ob 19:30
Mestna stran Ljubljana, moje mesto
Vstopnice

23. in 24. november 2017 ob 19.30

Gallusova dvorana, Cankarjev dom

 

Orkester Slovenske filharmonije

Vladimir Kulenovićdirigent

Mate Bekavacklarinet


George Gershwin: Fantazija na teme iz opere Porgy in Bess

Chad Cannon: Koncert za klarinet in orkester (krstna izvedba)

Andy PapeAmerikanec na Danskem

George GershwinAmerikanec v Parizu

Srbski dirigent Vladimir Kulenović že vrsto let uspešno deluje v Ameriki, trenutno kot umetniški vodja Simfoničnega orkestra Lake Forest iz Chicaga. Pred tem je sodeloval s Simfoniki iz Utaha, s katerimi je prirejal okrog sto koncertov na leto, bil pa je tudi glavni dirigent Beograjske filharmonije in Mednarodnega glasbenega festivala v Kjotu. Slovenskemu občinstvu se je nazadnje predstavil januarja 2013, ko je z Orkestrom Slovenske filharmonije in violončelistom Jakom Stadlerjem izvajal Sibeliusova in Elgarjeva dela. Tokrat se mu bo ob istem orkestru pridružil izvrstni slovenski klarinetist Mate Bekavac, ki bo kot solist sodeloval pri svetovni premieri Cannonovega Koncerta.

Bekavca poznamo ne le kot virtuoza na klarinetu, temveč tudi kot dirigenta, skladatelja in umetniškega vodjo koncertne dejavnosti Kulturnega doma Franca Bernika Domžale. Študij ga je popeljal od Ljubljane prek Gradca in Mozarteuma v Salzburgu do Juiliarda v New Yorku in Konservatorija v Parizu.

Spored nas pelje na potovanje skozi glasbo prejšnjega in našega stoletja, kot bi ga z glasbo opisal zvedavi ameriški popotnik.

...

...